VYCHÁZEJÍCÍ HVĚZDY

Ve dnech 17.-18.4.2015 se moderní gymnastky z Tanečního studia Lenky Bachové z Jeseníku zúčastnily mezinárodního závodu PRIBINOV POHÁR 2015 ve slovenské Nitře.

Na závod přijely závodnice z Německa, Rakouska, Maďarska, Polska, České republiky a vybraných klubů Slovenska.

Moderní gymnastky z Jeseníku trénující od září 2014 a jejich trenérky, které během krátké doby odvedly neuvěřitelný kus práce, ukázaly, že i když jejich působení na závodním koberci teprve začíná, vzestupnou výkonnosti jesenických gymnastek se musí počítat.

V první kategorii –ročník narození 2008 a mladší se prezentovaly se svou sestavou Dominika Spillerová (viz. video), Rozálie Uhlířová, Anna Kofroňová, Viktorie Vaiglová a Julie Vršanová.

Všechny závodnice předvedly vynikající výkony, avšak medaile visely v mezinárodní konkurenci hodně vysoko. Bezchybným provedením se blýskla Dominika Spillerová, následována Rozálii Uhlířovou, které jejich gymnastický projev vynesl až na stupně vítězů.

Zlatou medaili si odvezla závodnice z Polska. Stříbro a bronz putovalo do Jeseníku. Anna Kofroňová obsadila 8.místo, Viktorie Vaiglová 9.místo a Julie Vršanová 11.místo.
Výborné umístění celé výpravy dodalo závodnicím, trenérům i rodičům energii a chuť do další práce a ukázal správné nasměrování jesenické moderní gymnastiky.

Autor:  Petra Kofroňová

www.jesenickenoviny.cz/?p=2516